fbpx

Besparen op uw energiekost kan met deze tips!

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Dat de maandelijkse rekeningen steeds duurder worden dat moeten we u niet vertellen, bespaar met deze tips!

Door een paar simpele aanpassingen kunt u al vlug een paar honderden euro's extra sparen per jaar, geld waarmee je andere en leukere dingen kunt doen! Lees hieronder alvast enkele tips die we u graag meegeven.

 

Tip 1: Ontluchten

Er gaat heel wat energie verloren wanneer uw radiatoren niet op regelmatige basis worden ontlucht, zorg er dus voor dat je hier toch zeker om de 4 maanden werk van maakt. Zo doet u al vlug een besparing van 7%!

 

Tip 2: Leg niets op uw radiatoren

Wanneer uw radiator wordt afgedekt met bijvoorbeeld drogende kledij kunnen we spreken van een rendementsverlies van 10%, het duurt op die manier langer om uw woning te verwarmen wat dus gepaard gaat met een hogere energierekening.

 

Tip 3: Een aluminium stickervel doet wonderen

De helft van de warmte die uw radiator uitstraalt verdwijnt in de koude muur achter het toestel, Een aluminium stickervel aan de muur zorgt voor een weerkaatsing in de ruimte, een kleine moeite met groot resultaat!

 

Tip 4: Uw koelkast en diepvries

De koelkast en diepvries omvatten zowat 25% van uw energiefactuur. Koude produceren kost immers zeer veel energie! Plaats deze daarom dus steeds in de koudste ruimte van de woning.

 

Tip 5: Breng geen warm water aan de kook

Veel mensen gebruiken warm water om te koken en denken op die manier minder energie te verbruiken. Waar ze echter niet bij stilstaan is dat het water uit de kraan werd verwarmd door een gasvretende boiler.

 

Tip 6: Adapters en waakstand

We doen het allemaal, onze smartphone nog vlug even aan de lader die de hele dag in het stopcontact blijft zitten. Dergelijk sluimerverbruik vermijden kan u ettelijke euro's per jaar opleveren. Ook elektronische toestellen met waakstand schakel je beter volledig uit, bijvoorbeeld met een stekkerdoos met schakelaar.

 

Tip 7: Doe iets aan uw verlichting

Wist u dat slechts 5% van het energieverbruik van een gloeilamp of spot wordt omgezet in licht? Een omschakeling naar LED-Verlichting gaat dan misschien gepaard met een investeringskost maar kan in de meeste gevallen binnen het jaar worden terugverdiend. Wil je meer weten over led-verlichting? klik hier.

 

Tip 8: Vermijd kalkaanslag

Kalk is de grootste vijand van wasmachine, CV en vaatwasser. Ze zorgen voor een rendementsverlaging tot wel 30%! Het gebruik van anti-kalk producten is aangeraden, toch is dit dan weer niet zo milieuvriendelijk. Een waterontharder in de woning kan een oplossing bieden.

 

Tip 9: Onderhoud uw CV-Ketel

Een regelmatig onderhoud van de CV-Ketel is van zeer groot belang in elke woning. Uw auto laat u om het aantal kilometers onderhouden, bij een CV-ketel is dit ook noodzakelijk voor het beste rendement.

 

Tip 10: Stap over naar een nieuwe leverancier

Energieleveranciers worden slapend rijk op de kap van menig burger en onderneming. Dit omdat er niet op regelmatige tijdstippen wordt vergeleken. Bent u zelf niet bepaald thuis in deze sector? Laat dit dan over aan een professional! Klik hier voor een objectief, kosteloos en geheel vrijblijvend vergelijk.

OVER

Op De Besparingsmakelaar vertrouwen betekent nooit nog teveel betalen voor zaken waar u anders niet bij stilstaat.

Contact

E-mail

info @ besparingsmakelaar.be


Telefoon

+32.497 54 07 46


Adres

Reygaerdijkstraat 9 8630 Veurne, België